Moni muistaa vielä lapsuudestaan tai nuoruudestaan sen ajan, jolloin ainoa saatavilla oleva videokuva näkyi televisiossa sille määrättynä aikana, leffateatterissa tai VHS-kasetilta. Tuolloin olisi ollut hullu ajatuskin, että käden ulottuvilla olisi saatavilla tuhansia tunteja viihdettä – aivan ilmaiseksi ja missä ja milloin tahansa! Nykyisin tämä on kuitenkin todellisuutta jokaiselle internet-yhteyden omaavalle ihmiselle ympäri maailmaa videoiden suoratoistopalvelujen vallatessa markkinoita.

Videoita, musiikkia ja elokuvia

Videoiden suoratoistopalveluihin ladataan joka päivä tuhansia tunteja uutta materiaalia. Jos siis haluaisi katsoa kaiken maailmassa saatavilla olevan videomateriaalin, ei yhden ihmisen elinikä siihen riittäisi, vaikka katsoisi videota taukoamatta koko elämänsä ajan. Jo tämä yksinään kuvastaa hyvin sitä, kuinka suuria määriä viihdettä meillä todellisuudessa on käsissämme.

Internetin suoratoistopalvelut perustuvat osittain sille, että niiden sisällön luovat palvelun käyttäjät. Itse palvelut eivät siis tuota sisältöään itse, vaan sen tekevät samat ihmiset, jotka sisältöä myös kuluttavat. Suoratoistopalveluihin ladataan elokuvia, videoita, musiikkia, haastatteluja, ohjevideoita, dokumentteja ja paljon paljon muuta. Kaipasit siis mitä tahansa, löytynee sinulle näiden valikoimasta taatusti jotakin mielenkiintoista katsottavaa. Toinen suoratoistopalveluille ominainen piirre on se, että ne ovat yleensä aivan ilmaisia.

Ilmaista viihdettä – miten se on mahdollista?

Ilmaista viihdettä – onko se liian hyvää ollakseen totta? Varsinkin moni vanhempaa koulukuntaa edustava henkilö saattaa usein ihmetellä monia nykyajan mukavuuksia. Miten on mahdollista, että koko maailmalle voidaan tarjota ilmaista viihdettä käden ulottuvilla rajattomasti? Oikeastaan tälle löytyy loppujen lopuksi varsin yksinkertainen selitys.

Internet on tänä päivänä keino, joka tuo yhteen aivan koko maailman. Kommunikointi ei ole koskaan ollut helpompaa. Siksi onkin selvää, että siitä on tullut ensisijainen markkinoinnin väylä myös yrityksille. Koska internet on tehokas markkinoinnin väylä, myös suuren yleisön käytössä olevat kanavat, kuten suoratoistopalvelut ymmärtävät veloittaa yrityksiltä kanavansa kautta markkinoimisesta varsin muhkean hinnan. Ne saavatkin tuotoistaan suurimman osan juurikin mainonnasta. Yritykset puolestaan saavat rahansa kuluttajilta – aivan kuten sinulta! Toisin sanoen voidaan ajatella, että oikeastaan sinä tietyllä tapaa maksat myös sinulle näennäisesti ilmaisista palveluista, mutta välillisin keinoin.