Kuvien ja videoiden jakaminen verkossa on entistä helpompaa. Löydät tästä artikkelista näppärät vinkit, joiden avulla pääset helposti alkuun kuvien ja videoiden jakamisessa.

Kuvat Instagramissa

Eräs parhaiten kuvien jakamiseen sopiva verkosta löytyvä palvelu on Instagram. Instagramissa jaat helposti haluamasi kuvat ja kasvatat itsellesi kuvistasi ja elämäntavastasi kiinnostuneen seuraajakunnan. Instagramiin liittyy kuitenkin muutamia niksejä, jotka on hyvä ottaa haltuun, jos haluat saada kuvillesi uskollisia seuraajia.

Ensinnäkin on tärkeää huolehtia siitä, että feedisi on kiinnostava. Usein yhtenäinen linja ja jokin punainen lanka postauksissa on tärkeä feedin kiinnostavuuden kannalta. Osa Instagram-tähdistä suosii esimerkiksi kaikissa kuvissaan samaa filtteriä. Tämän ansiosta kuvien maailma pysyy samankaltaisena eikä mikään kuvista hyppää feedissä silmille. Osa Instagram-tähdistä suosii taas tiettyä julkaisujärjestystä, jossa esimerkiksi kuvat saattavat vuorotella tekstipostausten kanssa. Näin on mahdollista luoda kiinnostava ja vaihteleva feedi, joka kuitenkin antaa tasapainoisen ensivaikutelman. Tässä palvelussa visuaalisuus on erityisen tärkeää, joten kiinnitä siihen suurta huomiota niin kuviesi kuin feedisikin osalta.

Videot YouTubessa

Maailman suosituin ja Suomen toiseksi suosituin nettisivusto, YouTube eli tuttavallisemmin YT on oivallinen kanava jakaa omia videoita. Muut käyttäjät voivat kommentoida ja tilata videoitasi. Valitse videoillesi haluamasi tyyli ja kohderyhmä. Videot voivat olla hullun hauskoja tai niillä voi olla vakava sanoma. Ne voivat pyrkiä tarjoamaan katsojille iloa elämään tai vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. Videoiden avulla on mahdollista jopa nostaa esiin yhteiskunnan epäkohtia tai suoranaisia ongelmia. Avoimuus on YT:n tärkeä arvo ja julkaisukynnys on perin matala. Tästä syystä mukaan pääsee helposti.

Harkintaa julkaisuun

Julkaistessasi kuvia Instagramissa tai videoita YouTubessa kannattaa aina käyttää harkintaa. Muista, että kerran Instagramiin, YouTubeen tai muuhun verkon palveluun julkaistu kuva tai video pysyy netin syövereissä aina, vaikka se myöhemmin sieltä poistettaisiinkin. Sitä on jo saatettu jakaa ja se on jo saattanut joutua sellaisiin käsiin, joihin et olisi toivonut sen päätyvän. Harkitse siis aina vähintään kahdesti, mitä netissä julkaiset! Esimerkiksi potentiaaliset työnantajat saattavat tutkailla somekanaviasi luodakseen sinusta ennakkokäsityksen ja tällöin negatiiviset somejulkaisut puhuvat palkkaamistasi vastaan.