Monihan pelaa ajanvietteekseen mitä erilaisempia pelejä netissä tai Facebookissa. Ne on hyvää ajan vietettä vaikkapa odotellessa ruokaa ravintolassa tai ihan vain ajatuksien ruotimiseen. Välillä on hyvä laittaa niin sanotusti aivot narikkaan ja naputella puhelimen tai tabletin näyttöä.

Jokainen meistä tietää, että jos mielessä pyörii jokin ongelma, niin sen jatkuva ruotiminen ei helpota tilannetta lainkaan, usein päinvastoin. Tällöin ajatukset kiertävät kehää ja ongelmaan ei näe ratkaisua vaikka kuinka haluaisi. Kun pelaa hetken aikaa esimerkiksi jotakin peliä, saa ajatukset pois ongelmasta ja antaa niiden jäsentyä itsekseen päässä, jolloin ongelmaan löytyy ratkaisukin helpommin.

Aivot narikkaan ja nauruhermoa kutittamaan

Pelien maailma on laaja. Ja monet keskittyvät strategiapeleihin, joissa joutuu todella laittamaan aivot jumpalle. Se tekee aivoille hyvää ja onkin myös erittäin hyvää viihdettä. Internetistä löytyy kuitenkin myös hauskoja pelejä, jotka saavat nauruhermon kutiamaan ja joissa aivojaan ei tarvitse rasittaa aivan niin paljon.

Huumorilla höystetyt pelit voivat parhaimmillaan piristää omaa synkkää päivää ja saada mielen iloisemmaksi. On huomattavasti helpompi hymyillä ja nauttia elämästään, kun on mieli pirteä ja positiivinen.

Ilmainen vai maksullinen peli?

Pelit voi ladata puhelimeen tai niitä voi pelata netissä. Kumpi vain sattuu itselleen parhaiten sopimaan. Valikoima on laaja lähtien ilmaispeleistä, mutta myös maksullisia pelejä löytyy yllin kyllin.

Ilmaispelien haittana ovat usein mainokset, jotka ponnahtavat tuon tuostakin esiin ja alkavat ärsytää ja samalla vievät nautintoa pelikokemuksesta. Peleissä esiintyy aina jonkin verran bugeja, joten ilmaispelin ylläpitoon harvemmin panostetaan samalla tavalla kuin maksulliseen pelin.

Maksullisissa peleissä kannattaa kuitenkin katsoa, onko pelin hinta kertamaksu vai kenties kuukausimaksu. Näissäkin on suuria eroja.

Loppujen lopuksi pelin valitseminen on täysin makukysymys, kunhan tiedostaa mahdolliset kustannukset ja pysyy oman budjetin rajoissa. Toki maksullisen pelin saa myöskin aina peruutettua ja tilauksen lopetettua, mutta se ei aina ole välttämättä kovin yksinkertaista. Nyrkkisääntönä vosi pitää, että kannattaa kokeilla ensin ilmaista peliä ja jos pelistä tykkää, niin miksei sitten pelistä maksaisi ja tukisi sitä kautta myös pelin kehittäjää.